top of page

En uppdatering kring arbetet framåt

Hej!

Här kommer en lite längre uppdatering kring arbetet som pågår samt arbetet framåt..


Har nu gått igenom alla polisrapporter från 2015 - 2023 gällande förgöring. Här kommer lite info:


Sammanlagt 160 polisanmälningar. Dessa + rapporter i gruppen som ej är polisanmälda blir sammanlagt 179st.

De allra senaste polisanmälningarna är beställda från polisen och kommer att läggas in på kartan snarast möjligt.


Av de 160 polisanmälningar som gjorts har det startats en förundersökning i ca 14% av fallen.


Av de totalt 179st rapporterade fallen är 94st gällande "brödbullar" av olika slag. I de flesta av dessa fall så innehåller bullarna klippta plåtbitar.


Av bilder att dömma så är det likadana brödbullar och likadana klippta plåtbitar som påträffats 2020 - 2023. Vi kan med rätt stor sannolikhet konstatera att det är samma gärningsperson som härjat sedan 2020 när det gäller bullarna.


Det har nämnts i flertalet trådar att bullar med "rakblad" har hittats. Av det jag kunnat hitta (bilder och beskrivning) så har man inte påträffat rakblad, utan just vassa plåtbitar. I två fall bitar av ett blad från en mattkniv, kanske var det dessa man tyckte såg ut som rakblad.


Utöver brödbullar så har det i 23 av fallen förekommit köttbullar med olika innehåll (häftklammer, häftstift, nitar, glasbitar, mattknivsblad, spik m.m).


Sen har vi allt från kycklingbitar, ben, skinka, torrfoder, köttfärs med mera där man misstänkt att det kunnat vara förgiftat.


Ett rykte som spreds som en löpeld var att en tant i stadionparken sågs släppa ut bullar innehållande vassa föremål. Efter att ha läst handlingarna från polisen så verkar detta ha varit en påhittad historia.


Jag har nu uppdaterat kartan på www.trygghund.nu så att alla dessa rapporteringar finns uppe och sorterade efter datum. Senaste fallen högst upp.

Alla markörer är färgkodade: Grön: 2020 Gul: 2021 Orange: 2022 Röd: 2023


Arbete med att lägga in bilder på de markörer / händelser där bilder togs kommer att påbörjas i dagarna.


Tidpunkter är ni inlagda där det funnits info. Av de 128 fall där tidpunkt angetts så är 52 av dessa rapporterade på morgonen / förmiddagen innan kl 10.


Ännu en konservburk som använts är nu identifierad. Denna gången är det en burk för fetaost eller "vit ost" på 800g av märket YAYLA.

Alltså har vi två konservburkar bekräftade: DANDY TOMATO PASTE - Har sålts på lucu food YAYLA CIFTLIK PEYNIRI - Oklart var den säljs / sålts


Om någon har mer information kring vart denna ost säljs, skriv gärna en kommentar eller skicka ett PM här eller via www.trygghund.nu


Lite mer som händer framåt:


Jag har fått tillgång till en brödbulle från ett av fallen och har nu planer på att försöka återskapa bullen med diverse köpedegar så som pizzakit, smördeg m.m. På så sätt kanske det går att komma fram till exakt vad det är för deg som används.


Vi ska försöka att skapa en geografisk profilering baserat på de uppgifter vi har.


V håller på att lansera trygghund på instagram för att ytterligare sprida ordet om vad som händer, uppdatering kring detta kommer i dagarna.


Djurens vänner har en insamling igång som just nu är strax över 60.000kr till den som kommer med ett tips som leder till att ansvarig / ansvariga för dåden kan gripas.

Riksmedia har äntligen fått upp ögonen för dessa fall, låt oss hoppas att detta sätter lite mer press på polis och politiker!


Slutligen vill jag bara säga tusen tack till alla er som kontaktat mig / oss här på facebook och via hemsidan och visat ert engagemang! Jag förstår verkligen att många är oroliga och känner sig begränsade och jag hoppas innerligt att detta får ett slut snart!


Håll ögon och öron öppna!


Mvh806 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Nytt fall av bullar med farligt innehåll

Idag hittades nya bullar i gångtunnelnn vid Munkhätteskolan. Även obekräftade uppgifter om att bullar hittats i Kungsparken. Uppdaterar när ny information tillkommer.

bottom of page