top of page

En lite längre uppdatering


Här kommer en lite längre uppdatering, mycket pga det nya fall som inträffade igår morse.


Det är många som skriver till mig och är oroliga just nu och jag hör er! Jag kan kanske lugna er lite med att sedan allt tog fart i Januari så har ett väloljat maskineri dragit igång och så fort något nytt händer så är det nu många som snabbt djupdyker i händelsen och letar spår och kommer med teorier. Vi är många nu så utgångsläget ser helt annorlunda ut nu jämfört med tidigare år.


Till gårdagens händelse. Tidigt på morgonen (10e april) hittades nya bullar med vassa plåtbitar på Sallerupsvägen 150, nära gångtunneln. Fallet är polisanmält och hanteras förhoppningsvis skyndsamt av polisen.


Som många av er påpekat så sitter det mycket riktigt övervakningskameror på fasaden på omkringliggande byggnader. Jag har ringt och anmält detta till polisen och har även ringt / sms:at en "kontakt" på polisen i hopp om att de så snabbt som möjligt hämtar in material från kamerorna. Det är påsk, folk är lediga. Låt oss hoppas att det kommer fram till rätt personer i tid.


Jag återkommer med uppdatering kring detta till er så fort jag hör något.


! VIKTIGT !

Jag har fått väldigt många förfrågningar kring alla de polisanmälningar som ligger till grund för allt arbete kring hundplågaren. Då polisen har lagt locket på och inte lämnar ut handlingarna längre så har jag därför bestämt mig för att göra dessa tillgängliga till alla som vill ta del av dom. Alla personuppgifter är cencurerade, och detta är allmäna handlingar. Jag anser att ju fler som kan ta del av materialet desto bättre.

Vill ni ta del av handlingarna, skicka ett mail till mig på trygghundmalmo@gmail.com

! VIKTIGT !


Till min lilla insamling i förra veckan:

250 stycken posters är nu beställda, tusen tack till alla er som swishade ett bidrag! Jag kommer sätta upp dessa kring möllan med omnejd. Är det någon som har koll på hur man kan göra detta på ett smidigt sätt (kanske någon som vill ta ett lass och sätta upp?) får ni gärna skriva det i en kommentar!


Om det skulle bli pengar över så går dom direkt till Djurens vänner Skånes insamling. Den är uppe i över 60.000kr och går till den som inkommer med ett tips som leder till ett gripande.


Det har kommit in en hel del anonyma tips via https://www.trygghund.nu/tipsa-anonymt och det är jag mycket tacksam för! Alla dessa tips gås igenom och undersöks / skickas vidare. Tipsen är helt anonyma.


Jag vill här också göra en liten efterlysning:

Du som inkom med ett intressant tips på en person, och sedan hänvisade till ditt alias för vidare kontakt.. Vänligen hör av dig till mig igen via ett nytt anonymt tips. Jag vill gärna komma i kontakt med dig!


För er som missat så har P4 story och Sydsvenskan DOK podcastavsnitt ute kring hundplågaren.


Efterlyst hade ett lite längre inslag förra torsdagen (6e April) som jag hoppas kanske gav några tips som polisen kan jobba vidare med (kan ses på Viaplay eller ViaFree)


Jag vill jag i vanlig ordning tacka er alla för ert stora engagemang! När jag började luska kring vad för konservburkar som använts i bullarna så trodde jag ALDRIG att det skulle bli en sådan uppslutning. STORT tack för alla era kommentarer, teorier och peppande ord!


Och STOR eloge till Lisa Angelica Nykvist och co som skapat och modererar Facebookgruppen Förgiftningar hund Malmö med omnejd.


Sist men inte minst: Var uppmärksamma, ser ni något / hör ni något / tror ni något, tveka inte! Anmäl direkt!


Tack!


Mvh

Niklas krig


518 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page